poniedziałek, 3 kwietnia 2017

Dziennik 03.04.2017 Zupa Gulaszowa

Juz dziś , za dwie godziny będę siedzieć w pociągu do Niemiec , a teraz moje zdolności kulinarne , jako wpis na dzień dzisiejszy . A jutro o tym jak dzieci mojego rodzeństwa pod moją nie obecność pilnują mi mieszkania .


ZUPA GULASZOWA
Składniki ; 1 kg mięsa gulaszowego ,
                   3 duże cebule ,
                   Puszka pieczarek lub 300 g świeżych pieczarek ,
                   2 czerwone papryki ,
                   2 żółte papryki ,
                   Przecier pomidorowy , jaki kto lubi lub świeże pomidory ,
                   Puszka czerwonej fasoli,
                   2 łyżki oleju ,
                   Sól i pieprz , opcjonalnie można zagęścić mąka i dodać trochę śmietany .
   




Mięso i cebule pokrojone w połówki podsmarzyc . Jak mięso się zarumieni zalać 1,5 litra wody . Doprawić solą i pieprzem .



Zagotować i dodać pokrojoną w kostkę lub paseczki paprykę ,pogotować z 30 min .

Do gotującej sie zupy dodać pieczarki i przecier pomidorowy dalej gotować 20 min .



Na końcu dodać puszkę odcedzoną z wody fasolkę czerwoną. Pogotować 5 min .
                                                 



Opcjonalnie można zupę jeszcze zagęścić i dodać trochę śmietany . 



Smacznego !!!!!

Pozdrawiam Moni 🌸🌸🌸🌸

Zapraszam rownież na roladę z mięsa mielonego w moim wykonaniu.
ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO W SOSIE PIECZARKOWO-KURKOWYM










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz