ZUPA GULASZOWA
Składniki ; 1 kg mięsa gulaszowego ,
3 duże cebule ,
Puszka pieczarek lub 300 g świeżych pieczarek ,
2 czerwone papryki ,
2 żółte papryki ,
Przecier pomidorowy , jaki kto lubi lub świeże pomidory ,
Puszka czerwonej fasoli,
2 łyżki oleju ,
Sól i pieprz , opcjonalnie można zagęścić mąka i dodać trochę śmietany .
Mięso i cebule pokrojone w połówki podsmarzyc . Jak mięso się zarumieni zalać 1,5 litra wody . Doprawić solą i pieprzem .
Zagotować i dodać pokrojoną w kostkę lub paseczki paprykę ,pogotować z 30 min .
Do gotującej sie zupy dodać pieczarki i przecier pomidorowy dalej gotować 20 min .
Na końcu dodać puszkę odcedzoną z wody fasolkę czerwoną. Pogotować 5 min .
Opcjonalnie można zupę jeszcze zagęścić i dodać trochę śmietany .
Smacznego !!!!!
Pozdrawiam Moni 🌸🌸🌸🌸
Zapraszam rownież na roladę z mięsa mielonego w moim wykonaniu.
ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO W SOSIE PIECZARKOWO-KURKOWYM
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz